fuck the...

     Esti si tu la servici ca omul, pe la doua si ceva dupa-amiaza, satul de servici, satul de net, satul de stat pe scaun, te gandesti ca mai ai o ora juma'...si suna telefonul. Pe ecran scrie Daddy. Ok, vorbiti aproape zilnic la telefon, ca de vazut mai rar. Dar discutia nu e una tipica, ci iti spune ca l-a sunat Politia si a intrebat de tine. Care e cuvantul care iti trece prima data prin cap? Pai...WhatTheFuck?! Cica avea legatura cu ultimul tau loc de munca, de la care ai plecat cu urlete si trambite si i-ai mai dat si in judecata. O da, procesul inca e pe rol! Si cica au mai intrebat si daca mai cunosti pe X'ulescu. Ii zice Daddy ca nu stie pe de rost numarul tau de telefon, dar ii spune lu' nenea politistu' ca o sa il suni cu placere. Pai...WhatTheFuck...adica, ce or fi descoperit astia? Aveau ce? Ce au cu tine? De ce au numarul lui de telefon si nu pe al tau?
     Stai, te gandesti, te gandesti si mai mult si pui mana pe telefon si il suni pe domnu'. Raspunde. Te prezinti si il intrebi ce are cu tine. Cica nu iti poate spune, trebuie sa mergi la sectie (la aia de criminalistica) si te intreaba cand poti. Tu insisti. Bine, bine, dar de ce ma chemi? Pai nu auzi, iti spun cand vii la sectie, si o sa dai acolo o declaratie. Dar cica te suna el mai tarziu, ca e in sedinta acum si nu se prea poate desfasura. OMFG! 
     Dai telefon la avocat, te sfatuiesti cu el si astepti sa te sune nenea. Dar nenea nu mai suna. Eh, poate tine mai mult sedinta. Sau poate nu e chiar asa important? Te duci tu intr-un sfarsit acasa si o gasesti pe vecina pe sala cu niste treaba. Te fixeaza si iti spune: "te-a cautat politia!". Nu era nimeni acasa si a sunat la mine. Am zis ca nu stiu unde esti. Mda, au sunat si la telefon, zici tu. Damn, pai te-au cautat si acasa. Atunci poate e important. Ce sa faci? Iti vin tot felul de ganduri....nu ai mai avut de a face cu politia pana acum. Dar de ce nu a zis ce vrea la telefon? Vrei sa suni pe cineva. Dar te fulgera o idee! Daca asculta telefonul? Te simti ca intr-un thriller politist in care tu esti suspectul numarul 1. Bun, lasi telefonul acasa si te duci sa vorbesti cu cineva. Afli ca, cica au obiceiul de a nu da informatii, chiar daca e vorba despre cel mai mic rahat. Cica asa e procedura, sa te caute acasa, iar daca nu te gaseste, sa se asigure ca vreun vecin stie ca te-a cautat. Ca sa se stie ca el isi face treaba. Parca deja incepi sa nu te mai ingrijorezi asa de tare.
     Vine dimineata. Vine ora 10. Pui mana pe telefon si suni iar. Alo, sunt eu, m-ati cautat ieri.... Pai da, nu am mai sunat ca eram intr-o sedinta, dar uitati de ce v-am cautat...pentru ca cineva de la firma la care ati lucrat are o plangere penala cum ca ar fi delapidat firma si dumneavoastra sunteti chemat sa dati o declaratie. Daca stiti cine e persoana in cauza, daca ati avut treaba cu ea, si inca ceva intrebari. Va asteptam la sectie sa dati o declaratie in scris. Ok, o sa vii! Te duci, ii povestesti ce si cum, dai declaratia, iti multumeste pentru cooperare si pleci linistit. Uh, ce usurare! Apoi suni mana de oameni care stia ce se intampla si ii anunti ca nu te duci la inchisoare ;).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

modern valencia